strelica   Home HUURVOORWAARDEN

HUURVOORWAARDEN

 

HUURVOORWAARDEN

 

1. Aankomst en vertrek

De aankomst-en vertrekdata is flexibel, tenzij anders besproken tijdens de boeking. Uiteraard proberen we de boekingen zoveel mogelijk aan te sluiten op elkaar, vooral in het hoogseizoen. Aankomst is normaal voorzien tegen 14 uur in de villa en vertrek wordt verwacht tegen 10 uur in de voormiddag. We zijn flexibel voor vertrek- en aankomsturen, zover het mogelijk is. Dit hangt af wanneer de villa opnieuw geboekt is. Indien u aankomt na 20 uur ‘s avonds, en indien u wil dat er iemand in de villa aanwezig is bij aankomst, komt er een bijkomende kost bij van 25 euro. Dit wordt eveneens zo medegedeeld tijdens het doorgeven van uw vluchtgegevens.

 

2. Reservaties

Boekingen worden geconfirmeerd per e-mail en na het invullen van een boekingformulier. Jacaranda Holidays kan eveneens telefonische reservaties aannemen, waarbij u een boekingsformulier zal toegestuurd worden, dat ingevuld terug moet gestuurd worden. Jacaranda Holidays zal u vervolgens een factuur toesturen met de verschillende,mogelijke betalingsmanieren. De boeking is definitief geconfirmeerd na de aanbetaling van een voorschot van 30 % en moet worden overgemaakt binnen vijf werkdagen na het maken van de reservatie. Het overIge huurbedrag moet uiterlijk 8 weken voor aankomst op de bestemming betaald worden. Reservaties die gemaakt worden waarbij de aankomstdata minder dan 8 weken voor de boeking is, worden onmiddellijk volledig afgerekend. Jacaranda holidays zal u een confirmatie geven per e-mail of telefonisch van de betaling. Wij houden u eveneens op de hoogte wanneer welke betaling moet gemaakt worden.

 

3. Prijzen

Linnen, badhanddoeken en keukenhanddoeken zijn inclusief in de prijs. Strandhanddoeken zijn in de meeste villa’s eveneens voorhanden, dit staat beschreven bij elke villa apart. Water, gas, brandhout en electriciteit zijn inclusief in de huurprijs, indien het niet anders vermeld is bij de faciliteiten bij de beschrijving van de desbetreffende villa. Indien u een villa heeft, met centrale gasverwarming, dan is de eerste fles steeds een volle fles en inclusief in de prijs. Indien er extra kosten zijn voor airconditioning, zal dit specifiek bij de beschrijving van de villa vermeld staan.

 

4. Aantal personen

Het aantal personen per villa staat duidelijk vermeld in de beschrijving van de villa. Bij sommige villa’s kan er een prijsverschil zijn, afhankelijk van het aantal personen die de villa zal bewonen. Dit staat bij de beschrijving van de villa zo aangegeven. Indien enige twijfels, geeft u ons gerust een seintje.

 

5. Betaling

De betaling van het voorschot moet binnen 5 werkdagen betaald worden om de boeking te confirmeren. Dit kan via een overschrijving op onze euro rekening of via paypal. Bijkomende kosten zijn ten laste van de huurder.

 

6. Annulaties

Annulaties moeten per e-mail of telefonisch doorgegeven worden.

Annulatiekosten:

Tot 8 weken voor aankomst : geen annulatiekost

4 tot 8 weken : 50 % van het totale bedrag wordt terugbetaald

Minder dan 4 weken : geen terugbetaling

Jacaranda holidays raadt u aan een reisverzekering te nemen.

 

7. Annulaties van Jacaranda Holidays

Indien Jacaranda Holidays genoodzaakt is om een boeking te annuleren om welke reden ook, dan zullen wij een alternatief aanbod maken van dezelfde waarde of een villa geven met een upgrade. Indien dit niet geaccepteerd wordt, dan zal er een terugbetaling van het volledige bedrag worden gedaan.

 

8. Huisdieren

Indien huisdieren toegelaten zijn in de villa’s, kan hier een extra kost voor aangerekend worden.

 

9. Poetsen

De eindreiniging van de villa is inclusief in de huurprijs, desalniettemin verwachten we dat alle vuilnis verzorgd is en eveneens de lege flessen. De villa zal bij aankomst en bij vertrek nagekeken worden en indien er schade is, moet dit zo snel mogelijk gemeld worden en eventueel betaald worden. Indien extra poetsbeurten vereist zijn, is dit mogelijk, ten koste van de huurder.

 

10. Voorzieningen

Jacaranda Holidays is niet verantwoordelijk voor eventuele electriciteits en/of water tekortkomingen gedurende uw verblijf.

 

11. Klachten

Elke klacht moet ter plaatse worden gemeld aan één van onze medewerkers en/of aan de eigenaars van de villa. Indien u niet tevreden bent over de afhandeling van uw klacht, kan u een geschreven klacht aan ons richten, die we zo snel mogelijk op een zo eerlijk mogelijke manier zullen oplossen.

Bij vertrek uit de villa voor de effectieve vertrekdatum moet dit vermeld worden aan één onze medewerksters.

 

12. Aansprakelijkheid

Huurders zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de villa die zij huren gedurende de huurperiode. Bij schade aan de villa, moet dit direct gemeld worden aan één van onze medewerkers. Voor sommige villa’s wordt er een deposit gevraagd bij het boeken die op het einde terugbetaald zal worden.


Back

Woning zoeken

 

Zoeken naar: searchic
Aankomst:
Vertrek:
Zwembad:   Slaapkamers:  
Zoek accomodatie

Nieuwe Villa's

Winter Rentals

Special Offers

Nieuwsbrief

Geef uw e-mail adres in om op onze lijst te komen voor verdere informatie.

Wij nemen het privé gebruik van uw gegevens zeer serieus, we zullen ook nooit uw privé gegevens aan derden geven.




Joomla Extensions powered by Joobi